Totaal aantal pageviews

zondag 5 juni 2011

De vrouw lijkt slimmer te zijn dan de man

Schokkende titel. Ik snap dat je als lezer bijna van je stoel valt van verbazing. Hoezo is de vrouw slimmer? Het spijt me... Het zit ingewikkeld in elkaar. Eigenlijk zit het zo, wij mannen zijn slimmer en vrouwen maken daar gebruik van. Ze maken er zelfs meer gebruik van dan wij zelf doen, dus eigenlijk zijn vrouwen weer slimmmer dan ons.
Volg je het nog? Nee? Geeft niet. Ik zal het je proberen uit te leggen. Ja natuurlijk weet ik dat er een glazen plafond is. Je weet wel, die term die ze gebruiken om duidelijk te maken dat geen vrouw ooit wat in de zakenwereld bereikt. Niet verwonderlijk, welke man neemt vrouwen nou echt serieus? Juist, correct antwoord. 0. Niet dat dat geeft hoor, tuurlijk niet. Jullie kunnen er ook niks aan doen dat god ooit wilde dat jullie altijd minder presteren dan wij mannen.
Maar eerlijk is eerlijk. Na jaren van achter ons aanlopen worden jullie steeds brutaler. Als we zeggen dat jullie de afwas moeten doen, doen jullie het niet. Nee, pas als manlief de creditcard tevoorschijn tovert wordt er gewerkt.
De creditcard, pinpas etc... Dat is het werkelijke probleem. Wij mannen hebben daar een beetje de boot gemist verteld een laatste onderzoek ons. Samengevat komt het erop neer dat de vrouw tegenwoordig bepaalt wat er gebeurt met het geld dat wij mannen verdienen. Met onze topbanen, banen die niet voor jullie zijn weggelegd.
Ik moet het als man jullie nageven. Als je ons niet kan overtreffen in prestaties, overbluf ons dan maar... Jullie probeerden het en het werkte. Geen vrouw meer op de aardbol die zelf ook maar een cent nodig heeft. Nee, wij mannen... Wij mannen moeten voor het geld zorgen, jullie voor het uitgeven...
Guchi, Prada en anderen grote modehuizen zijn de winnaar van de revolutie. Niet de man, die ziet zijn geld langzaam verdwijnen aan velen geweldige must have dingentjes. De vrouw is ook niet de winnaar, ze denkt van wel maar blijft in werkelijkheid met lege handen staan. Zonder geld, wel met heel veel kleding, tassen en schoenen die niet meer te dragen zijn. Alles is namelijk weer eens uit de mode. Zo gaat dat dus tegenwoordig, laat mijn opa het niet horen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten